Fa'ata'ita'i fa'atauva'a

10 Tausaga Gaosiga Aafiaga
ny_back

Ole mamao ole pamu ole sima maualuga e le lava i taimi uma.O le a se mea e tatau ona tatou faia?

1. Aʻo leʻi pamuina, e tatau ona suʻesuʻeina atoatoa meafaigaluega
① O le mamafa o le faiga autu e mafai ona fetuunai i le 32MPa, aemaise lava le mafaufau i le maualuga o le pamu ma le tafe o le valve saogalemu.
② O le suiga o le pamu suauu autu e tatau ona fetuutuunai i le mea aupito maualalo, o le mamafa o le valve faasologa e le tatau ona maualalo ifo i le 10.5MPa, ma o le nitrogen i le accumulator e tatau ona lava.
③ O le faʻamaufaʻailoga o le paʻu suauu paʻu paʻu e tatau ona saʻoloto mai le tafe i totonu, o le paʻu o le suauʻu suauu e tatau ona laʻititi lelei, ma o le lubrication e tatau ona lava ma lamolemole, a leai, o le a siitia lemu le mamoe poʻo le leai foi ona o le maualuga. viscosity ma le tetee o le sima, lea o le a mafua ai le slurry leakage totonu ma mafua ai le Y-foliga paipa po o reducer e poloka.
④ O le fa'alava o le mamoe po'a e le tatau ona lapo'a tele, a leai o le fa'aletonu lava e tasi o le a mafua mai i le slurry leaka i totonu.
⑤ O le paipa foliga Y ma le atigi pito i luga e tatau ona faʻamaufaʻailogaina, a leai o le a poloka le paipa ona o le slurry leakage, lea o le a aumaia ai le le manaʻomia gau i le fausiaina.
2. Manaoga mo le faataatiaina o paipa
① O pamu mamao mamao e tele le tetee, o lea e tatau ona faʻaitiitia le piʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai paipa, ma e tatau ona faʻaogaina piʻo tetele nai lo mea laiti.Fa'ata'ita'i ua fa'amaonia o fa'aopoopo uma 90 º × R1000 tulilima e tutusa ma le fa'aopoopoina o le 5m paipa faalava.E na'o le 4 paipa e fa'aaogaina φ 90 º mo 125A × R1000 tulilima, isi φ 125A × 3m paipa sa'o ma φ 125A × 2m paipa sa'o, ma le umi atoa e 310m.
② E tatau ona gauai atu i le faʻamalosia o paipa ma le faʻamauina o paipa paipa.O lenei ituaiga o pamu mamao mamao o le a feagai ma ia faʻalavelave e pei o le faʻateleina o paipa, paʻu paipa, paʻu paipa, ma isi. O le mea lea, e tatau ona faʻamalosia atoatoa tulimanu ma nisi paipa saʻo e faʻaitiitia ai lo latou aʻafiaga.
3. Aʻo leʻi pamuina, aua neʻi pamu tele le vai, ma pamu le tele o vai e faʻafefe ai le paipa.
Atonu e le malamalama nisi o le aufaipisinisi ona o le umi o le paipa, e tatau ona lava le vai e fa'aulu atoa ai.I le taimi o le fausiaina, o le tele o le vai na pamuina, na mafua ai ona faaleagaina le mama paʻu i nisi o paipa paipa ma tafe.Pe a faia le sima, e pei ona faatofuina le sootaga i le va o le sima ma le vai i le vai mo se taimi umi, o le a aveesea e le vai le slurry sima, mafua ai segregation o sima, faateleina le tetee pamu, mafua ai le sima slurry e oomi ese mai le mama paʻu faaleagaina. , ma mafua ai ona pipii paipa.
4. E faigata ona pamu le sima ona o le maualuga ma le viscosity
Mo le sima maualuga C60, ole lapo'a fa'apipi'i e itiiti ifo i le 30mm ma e talafeagai le fa'avasegaina;oneone oneone 39%, oneone mama;Ma o le faʻaaogaina o sima e mafai ona faʻafetaui manaoga pamu.Ae ui i lea, ona o le faʻatapulaʻaina o le malosi, o le sima vai o loʻo i le va o le 0.2 ma le 0.3, e mafua ai le paʻu o le 12cm, lea e aʻafia ai le suavai o le sima i le taimi o pamu ma faʻateleina le tetee.O le faʻateleina o le oneone e mafai ona faʻaleleia ai lona pamu, ae e aʻafia ai le malosi ma e le mafai ona ausia le mamanu ma le fausiaina o manaʻoga.O le mea lea, na o le pau lava le auala e foia ai lenei faʻafitauli o le faʻaopopoina lea o le vai faʻaitiitia le vailaʻau, lea o le a le afaina ai le malosi ae faʻateleina ai le paʻu.E leai se vai faʻaititia na faʻaopoopoina i le amataga o le pamu, o le mamafa o le pamu o le 26-28MPa, o le saoasaoa o le pamu sa telegese ma le aʻafiaga e leaga.O le mautu ma le faʻamaoni o le pamu sima o le a aʻafia pe afai e feaveaʻi i lalo o le mamafa maualuga mo se taimi umi.Mulimuli ane, na faʻaopoopoina se vaega o le faʻaitiitia o le vai (NF-2), o le paʻu na oʻo i le 18-20m, ma le faʻaitiitia o le mamafa o le pamu, na o le 18MPa, lea na faʻaluaina ai le lelei o le pamu.E le gata i lea, i le taimi o le pamuina, e tatau foi ona faamanatu atu i le tagata faʻapipiʻi o le sima i totonu o le hopper e tatau ona i luga aʻe o le ogatotonu o le paluga faʻafefiloi, a leai o le a mafua ai ona sausau solo le sima ma afaina ai tagata, pe o le paipa o le a poloka ona. i le miti ma le kesi.


Taimi meli: Oke-18-2022